Novi Pazar – Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić ocenio je da predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin pokušava da “radikalizacijom stanja stranački i uskointeresno profitira”. On je naveo da je Ugljanin drugačije govorio dok je bio ministar.

“Poznato je da je tada bespogovorno izvršavao volju Vojislava Koštunice, a potom i Borisa Tadića, hvaleći Srbiju kao zemlju blagostanja za Bošnjake, odričući se autonomije i vrlo retko pominjući Sandžak. Tada je sa Koštunicom udario na jedinstvo Islamske zajednice, a 2010. godine je uručio priznanje Tadiću za navodni doprinos afirmaciji prava Bošnjaka u Srbiji”, istakao je Zukorlić.

Predsednik BNV je poručio da Aleksandar Vučić nije bošnjački predsednik, a Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije bošnjačka premijerka i ministri.

“To je u suprotnosti sa činjenicom da je njegova stranka otvoreno podržala Vučića na prošlim izborima darujući mu više od 65 odsto glasova u Sjenici i Tutinu, opštinama u kojima SDA Sandžaka samostalno kontroliše vlast. Takođe, SDA Sandžaka je u koaliciji sa naprednjacima u svim sandžačkim gradovima, osim Nove Varoši”, dodao je Zukorlić.

Ugljanin je rekao i da su Zukorlić, kao i potpredsednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić “Bošnjaci koji su u službi Vlade Srbije, od koje primaju platu i da zbog toga moraju da pevaju kako im se diriguje”.

“Tu optužbu razumem kao posledicu njegovog ličnog iskustva i odnosa prema vlastima u Beogradu dok je bio na poziciji ministra”, poručio je Zukorlić.

Lider SPP smatra da su poslednji Ugljaninovi potezi “cehovi koje ispostavlja nakon što ga osam godina ova i prethodne vlasti nezakonito drže na čelu Bošnjackog nacionalnog veća”.

(beta)