GOSFORD – Višestruki atletski olimpijski šampion i svetski rekorder Jamajčanin Jusein Bolt trenirao je danas sa fudbalerima australijskog kluba Sentral Koust Mariners.

Bolt, koji je danas proslavio 32. rodjendan, do sada je trenirao s fudbalerima Borusije iz Dortmunda, u južnoafričkom klubu Sandauns i norveškom Stromsgodestu.

“Imali smo ponude iz Španije i Francuske, ali to bi mi bilo teže pošto bih morao da učim novi jezik. Nije se radilo o klubovima iz prvih liga. Uvek sam uživao dolazeći ovde. Ovo je početak i zaista cenim sve što su Marinersi uradili”, rekao je Bolt. ;

On je prošle godine završio bogatu atletsku karijeru i tada je rekao da želi profesionalno da se bavi fudbalom. Trener Marinersa Majk Malvi rekao je da bi bio srećan da Bolt ostane sa ekipom i godinu dana, ako će time slavni Janajčanin ispuniti ambicije.

Bolt je rekao da je “dobar centarfor, ali da može da igra na bilo kojoj poziciji”.

“Želim da postignem što više golova i da donesem ekipi trofej. Ali, prvo pokušavam da preskočim prvu preponu – da dobijem ugovor”, naveo je jedan od najboljih atletičara svih vremena.


Beta-AP