BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je danas u Prokuplju da će u 2019. godini krenuti prva faza izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština-Tirana-Drač.

“To je auto-put ‘Mira’ koji je od izuzetne važnosti za celu Toplicu i tu je tehnička dokumentacija pri kraju i pregovori sa Evropskom investicionom bankom. 2019. godine će se krenuti u prvu fazu izgradnje auto-puta u punom profilu, a to je faza Niš-Pločnik”, kazala je Brnabićeva novinarima u Prokuplju.

Ona je dodala da su pored tog projekta, u ovom trenutku prioritetna još dva projekta za Prokuplje, a to je projekat Industrijska zona i izmeštanje Opšte bolnice.

Prema njenim rečima, projekat industrijska zona podrazumeva 16 hektara nove industrijske zone.
“Ministarstvo pravde je dalo svoje odobrenje da se to prebaci na grad Prokuplje koji je usvojio tu odluku i poslao Republičkoj direkciji za imovinu. Vlada sada čeka predlog zaključka da to zemljište prebaci na grad Prokuplje”, kazala je Brnabićeva i dodala da očekuje da će se prebacivanje završiti uskoro.

Govoreći o trećem velikom infrastrukturnom projektu, premijerka je kazala da je će se Opšta bolnica premestiti u zgradu koja će se spojiti sa Domom zdravlja.

“To je nekih 30.000 metara kvadratnih, investicija od 2,5 milijardi dinara iz budžeta Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima”, rekla je Ana Brnabić i dodala da će tim projektom Toplica dobiti pravu savremenu medicinsku ustanovu.

Ona je dodala i da je cilj da u narednih nekoliko godina Prokuplje preraste u jedan od vodećih gradova u Srbiji.


Beta