BEOGRAD – U Beogradu je danas formiran “Građanski blok 381”, čiji je predsednik Saša Janković, potpisivanjem dogovora njegove PSG sa nekoliko političkih organizacija.

Dogovor o saradnji s Jankovićevim PSG potpisali su Pokret slobodnih građana (PSG), Zelena ekološka partija – Zeleni, Mađarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija “Tolerancija”.

Na pitanje novinara kakav odnos taj blok ima sa Savezom za Srbiju i da li su oni sada druga opoziciona kolona, Janković je rekao da imaju različite vizije kako Srbija treba da izgleda, ali da je saradnja moguća.

U platformi koju su danas članovi tog bloka predstavili predloženo je i rešenje pitanja KiM, koje uključuje integraciju Kosova u sve međunarodne organizacije, kao i UN, bez formalnog priznanja nezavisnosti od strane Beograda.

Na pitanje kaqko vidi to što su njegove fotografije sa megafonom u rukama ispred zgrade Predsedništva Srbije naišle na podsmeh na društvenim mrežama kod njegovih kolega, Janković je odgovorio:

“Ja sam imao prilike da ručam i večeram sa prinčevima, vitez sam Francuske Republike, ličnost godine OEBS-a, ličnost godine časopisa Vreme, a nije mi problem i ponosan sam što mogu da lepim plakate, mogu da stanem bilo gde u Srbiji… Osećam se slobodno i da kažem ono što mislim”, rekao je Janković.