NIŠ – Dva automobila izgorela su u noći između nedelje i ponedeljka, u Mokranjčevoj ulici u Nišu, ispred kuće biznismena I. S. vlasnika lanca hotela.

Kako pišu “Novosti”, izgoreli su automobili marfke “bmv” i “citroen c4 pikaso”. Povređenih nije bilo.

“Sve se dogodilo vrlo brzo. Vatra je buknula i dok su stigli vatrogasci ‘bmv’ je izgoreo, a ‘citroen’ je znatno oštećen. Vozila su odmah posle požara uklonjena”, kaže komšija.

U policiji kažu da im je u 3:05 časova prijavljeno da gore dva vozila.

“Požar je lokalizovan, obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo, izvršen je uviđaj i intenzivan rad policije je u toku”, kažu u niškoj policiji.

Ni u tužilaštvu za sada nema preciznijih informacija o tome kako je došlo do požara koji je prigutao ova dva automobila. Sumnja se da je požar je podmetnut, a prema nezvaničnim informacijama, oba automobila su u vlasništvu biznismena.

U Nišu je pre dve večeri izgoreo “bmv” na parkingu na Vizantijskom bulevaru koji je u vlasništvu supruge policijskog inspektora. U poslednjih šest meseci u Nišu je zapaljeno devet automobila od kojih su tri u vlasništvu policije.

Podsetimo, za vikend je u Novom Sadu izgoreo službeni automobil zamenice načelnika intreventne jedinice novosadske policije Marine Jovanović.

Dodajmo da je paljenje automobila, bukvalno postao nov trend za obračunavanje.

“Paljeni su automobili ne samo javnim funkcionerima nego i građanima, jedan je svojoj šefici upalio automobil, znamo da je prošle godine upaljen automobil zamenika gradonačelnika, što pokazuje da imamo ozbiljan problem, upaljen je auto, načelnika kriminalističke policije, to pokazuje da postoji grupa ljudi koja se odvažila da se obračunava sa takvim ljudima, posledice toga su izmeštanje moći iz institucija u neke druge centre moći, vezane za političko delovanje”, izjavio je Dragan Petković sa portala Južne vesti za N1.

Opširnije o ovoj sve masovnijoj pojavi, možete čitati OVDE.


indeksonline.rs, novosti.rs