KRAGUJEVAC – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Kragujevcu da razgraničenje za koje se zalaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi s pitanjem Kosova predstavlja precrtavanje granica i trajno i voljno otudjenje dela teritorije zemlje.

“Razgraničenje predstavlja i Kosovo kao članicu UN u roku od šest meseci, a u roku od nekoliko godina – Veliku Albaniju”, rekao je Jeremić u Kragujevcu gde je u centralnoj pešačkoj zoni prisustvovao nastavku akcije Narodne stranke “Jedan potpis menja sve”, čiji je cilj prikupljanje potpisa gradjana protiv sporazuma kojim bi Srbija omogućila Kosovu i Metohiji stolicu u UN i time priznala nezavisnost te svoje pokrajine.

Povodom nedavne izjave predsednika Vučića da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji, Jeremić je novinarima kazao da je razgraničenje “antiustavno i dubinski štetno” i predstavlja “ubrzanu diktaturu koja dolazi do fašizma u Srbiji”.
On je rekao da ako zemlja, koja ima mnogo etničkih manjina, odluči da se razgraniči sa jednom, to neće biti poslednja manjina sa kojom će se razgraničavati.

“To je jedan izuzetno opasan proces, koji podrazumeva da počnete da nazivate političke protivnike agentima, igumana (manastira Visoki) Dečani špijunom i izdajnikom. To se tu ne završava”, kazao je Jeremić.

On je rekao da Narodna stranka prikuplja potpise protiv svega toga kako bi onome ko se sprema da stavi potpis na nezavisnost Kosova “zadrhti ruka”.

“Potpis protiv Kosova u UN je potpis protiv razgraničenja i uspostavljanja apsolutne i neograničene vlasti Aleksandra Vučića”, rekao je Jeremić.

Akcije Narodne stranke “Jedan potpis menja sve” održava se u 13 gradova u Srbiji.


Beta/ Foto: Tanjug-AP