ULCINJ – Senaid Išerić iz Ilijaša, bivši pripadnik OSBiH, tragično je stradao u nedelju na Velikoj plaži u Ulcinju spašavajući dvojicu muškaraca koji su se utapali. Njih je uspeo da spasi, a svoju nesebičnost i hrabrost platio je vlastitim životom. Iz još neutvrđenih razloga Išerić se, tokom ovog hrabrog čina, utopio.

Sa Senaidom su na plaži, pre nego što je skočio u vodu, bili njegova supruga Esmina i prijatelji Redžo Mahmutović i Ado Aslani.

Ukućani i okupljeni prijatelji juče su ekipi novinara ispričali kako je do tragedije došlo, nakon što je Senaid među visokim talasima ugledao dvojicu muškaraca kako se utapaju i krenuo da im pomogne.

Uspeo je jednog od njih da dovuče u plićak i preda ga prijateljima, a onda se vratio po drugog. I njega je izvukao na sigurno, ali on se sam, nažalost, nije mogao spasiti. Niko ne zna šta se u tim trenucima tačno događalo, ali Senaidov sin Mirza mišljenja je da ga je utopljenik verovatno nehotično udario nogom i ostavio ga bez daha, što je bilo kobno.

Prema svemu sudeći, u pitanju su bili otac i sin, ali ne znamo ko su i odakle su. Izgubio sam oca, ali sam ponosan na njegovo delo. Pokazao je ljudskost i hrabrost, što i jeste njegova glavna osobina – govori Mirza u porodičnoj kući Išerića u Salkanovom Hanu kod Ilijaša.

Senaid je bio sekretar Udruženja antifašista i boraca NOR- a Ilijaš i bio je omiljen ne samo među članovima Udruženja nego i svim Ilijašanima.

Retkost je naći čovjeka takve dobrote i naravi kao što je bio Senaid. To pokazuje i način na koji je izgubio život. Kao sekretar našeg Udruženja bio je izuzetno aktivan i većinu aktivnosti pripremao je i obavljao sam. Izgubio sam pouzdanog saradnika i velikog prijatelja – govori vidno ožalošćeni predsednik Udruženja Selver Herić.

Kako i zašto se Išerić utopio prilikom spašavanja nepoznatih muškaraca još nije utvrđeno i najverovatnije će se znati nakon okončanja istrage koju provodi crnogorska policija.