Novi predsednik Evropske dijaspore Crne Gore tokom dvogodišnjeg mandata biće Muamer Kalić, koji je ujedno i član predsedništva Udruženja građana poreklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini. Istakao je da će sarađivati sa Vladom u nameri da crnogorski iseljenici, kako je rekao, češće dolaze i investiraju u crnogorsku privredu.

U ime grada učesnike je pozdravila predsednica Skupštine Prestonice Cetinje Maja Ćetković, ističući da su u procesima crnogorske državnosti i državotvornosti, crnogorski iseljenici odigrali veoma važnu i nezaobilaznu ulogu.

“A vi, ma gde bili, znajte da ste na Cetinju uvek dobrodošli, da ćete u svim aktivnostima imati posvećenog i pouzdanog partnera, da vas ovde čeka prijateljski stisak ruke i bratski zagrljaj, da će vas naša pokoljenja pamtiti kao one koji život žive u tuđini, a koji ne zaboravljaju ko su, odakle su, i od kojih su” – kazala je Ćetković.

Novi predsednik Evropske dijaspore Crne Gore tokom dvogodišnjeg mandata biće Muamer Kalić, koji je ujedno i član predsedništva Udruženja građana poreklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini. On je istakao da će sarađivati sa Vladom Crne Gore u nameri da crnogorski iseljenici, kako je rekao, češće dolaze i investiraju u crnogorsku privredu.

“Naši građani,gde god da rade i stvaraju, veoma su važni i treba im stvoriti uslove da osete ambijent, kako bi mogli da investiraju u razvoj crnogorske privrede” – poručio je Kalić.
Za potpredsednike Evropske dijaspore Crne Gore izabrani su Neđo Tomašević iz Udruženja Crnogoraca u Hrecegovini i Danijela Livingston iz crnogorske dijaspore u Švajcarskoj, dok je za generalnog sekretaera izabran Vesko Vukotić iz Udruženja “Cetinje” iz Beograda.

Na sednici je učestvovalo oko 20 predstavnika članica Saveza evropske dijaspore koji su obišli i spomenik „Lovćenska vila“.

Indeksonline.rs/rtcg.me Foto:cetinjckilist.com