Naslovna REGION Crna Gora Kalić novi predsednik Evropske dijaspore Crne Gore

Kalić novi predsednik Evropske dijaspore Crne Gore

Novi predsednik Evropske dijaspore Crne Gore tokom dvogodišnjeg mandata biće Muamer Kalić, koji je ujedno i član predsedništva Udruženja građana poreklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini. Istakao je da će sarađivati sa Vladom u nameri da crnogorski iseljenici, kako je rekao, češće dolaze i investiraju u crnogorsku privredu.

U ime grada učesnike je pozdravila predsednica Skupštine Prestonice Cetinje Maja Ćetković, ističući da su u procesima crnogorske državnosti i državotvornosti, crnogorski iseljenici odigrali veoma važnu i nezaobilaznu ulogu.

“A vi, ma gde bili, znajte da ste na Cetinju uvek dobrodošli, da ćete u svim aktivnostima imati posvećenog i pouzdanog partnera, da vas ovde čeka prijateljski stisak ruke i bratski zagrljaj, da će vas naša pokoljenja pamtiti kao one koji život žive u tuđini, a koji ne zaboravljaju ko su, odakle su, i od kojih su” – kazala je Ćetković.

Novi predsednik Evropske dijaspore Crne Gore tokom dvogodišnjeg mandata biće Muamer Kalić, koji je ujedno i član predsedništva Udruženja građana poreklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini. On je istakao da će sarađivati sa Vladom Crne Gore u nameri da crnogorski iseljenici, kako je rekao, češće dolaze i investiraju u crnogorsku privredu.

“Naši građani,gde god da rade i stvaraju, veoma su važni i treba im stvoriti uslove da osete ambijent, kako bi mogli da investiraju u razvoj crnogorske privrede” – poručio je Kalić.
Za potpredsednike Evropske dijaspore Crne Gore izabrani su Neđo Tomašević iz Udruženja Crnogoraca u Hrecegovini i Danijela Livingston iz crnogorske dijaspore u Švajcarskoj, dok je za generalnog sekretaera izabran Vesko Vukotić iz Udruženja “Cetinje” iz Beograda.

Na sednici je učestvovalo oko 20 predstavnika članica Saveza evropske dijaspore koji su obišli i spomenik „Lovćenska vila“.

Indeksonline.rs/rtcg.me Foto:cetinjckilist.com

Exit mobile version