PODGORICA – Komandir u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija Igor Vojinović pretučen je u podgoričkom naselju Zabjelo. Njega je, za sada nepoznati, napadač palicom više puta udario u glavu.

Vojinović je već neko vreme na bolovanju, a napadač je sačekao da izađe iz Doma zdravlja na Pobrežju, gde je nasrnuo na njega. Vojinović je išao ulicom kada je dobio prvi udarac palicom. Pokušao je da pobegne od napadača, koji je bio uporan i trčao je za njim, nastavljajući da ga udara. Komandir je protrčao između obližnjih zgrada, a napadač je trčao za njim. Vojinović je jedva uspeo da mu pobegne.

O prebijanju komandira odmah je obaveštena policija.

Vojinović je, piše Dan, policajcima rekao da napadač nije bio maskiran i da ga ne poznaje. Tvrdi i da ni sa kim nije u sukobu i da ne zna ko bi mogao da ga napadne. Zbog toga policija sumnja da bi motiv napada na komandira mogao biti njegov rad u unutrašnjem obezbeđenju spuškom zatvoru.

Ovo je samo jedan u nizu napada na službenike ZIKS-a. U martu 2016. godine pucano je na komandira Miloja Pekovića, a nakon nekoliko meseci, sa teškim povredama glave, pronađen je i službenik D.K, kom je, kako se tada sumnjalo, napadač slomio lobanju.