BEOGRAD – Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pozvao je danas turske privrednike okupljene u Poslovnom udruženju za ekonomske odnose sa inostranstvom (DEIK) da nastave sa ulaganjima u Srbiji, s obzirom na pozitivna iskustva ulagača iz te zemlje.

“Svi koji su odlučili da pokrenu proizvodnju u Srbiji, razmišljaju o povećanju dosadašnjih kapaciteta, što dovoljno govori o stabilnosti i poslovnoj klimi za investicije kod nas”, rekao je Ljajić na sastanku sa turskim privrednicima u sedištu DEIK u Istanbulu, a navodi se u saopštenju.

Koordinator udruženja privrednika DEIK za Srbiju Bajram Akgul istakao je da su uprkos trenutnoj ekonomskoj situaciji u Turskoj, privrednici iz te zemlje zainteresovani za ulaganja kod nas, zato što je Srbija za njih najznačajnija investiciona destinacija u regionu.

Naročito je značajna, kako je dodao Akgul, zbog sporazuma o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa trećim zemljama.

Na sastanku je dogovoreno da se tokom predstojećeg Medjunarodnog privrednog sajma u Izmiru, čiji je Srbija zemlja partner, održi privredni forum dve zemlje na kome bi se razgovaralo o konkretnim oblicima saradnje u narednom periodu.