Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melanija Tramp stala je u odbranu košarkaša Lebrona Džejmsa, pošto ga je njen suprug Donald Tramp uvredio u poruci na Tviteru.

U izjavi koju je objavila njena portparolka, a preneli mediji, Melanija Tramp je rekla da Džejms “dobro radi u korist nove generacije” te da ona želi da poseti školu koju je košarkaš otvorio u saveznoj državi Ohajo.

Gospođa Tramp “ohrabruje svakoga da održi otvoren dijalog o pitanjima koja muče današnju decu”, navela je portparolka i dodala da je Melanija Tramp “putovala širom zemlje i razgovarala s decom o važnosti odgovornosti na društvenim mrežama” u sklopu njene inicijative “Be Best” (Budi najbolji, kampanji protiv maltretiranja na internetu).

Američki predsednik na Tviteru je ismejao košarkaša napisavši: “Lebrona Džejsma intervjuisao je najgluplji televizijski čovek (voditelj CNN-a Don Lemon). Uspeo je da prikaže Lebrona kao pametnog, a to zapravo nije lako”.

Tramp je to napisao pošto je Džejsm, medijski najviše praćen igrač NBA lige, u intervjuu za CNN optužio je Trampa da “deli” Amerikance prema boji kože.

Povod za to je polemika koju su izazvali igrači američkog fudbala koji kleče pri izvođenju nacionalne himne protestujući tako protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima, na šta im je Tramp poručio da ih treba otpustiti.

Hina Foto:Reuters