BEOGRAD – Miroslav Ivanović, brat ubijenog predsednika Građjanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda ” Olivera Ivanovića i sudija Apelacionog suda Kosova, na pitanje lista Danas da li je njegov brat uklonjen kao mogući protivnik podela i razgraničenja na Kosovu i Metohiji, rekao je da je to “sasvim moguće”.

“Ja sam inače dosta rezervisan čovek u izgovaranju konačnih zaključaka, ali definitivno Oliver jeste imao drugačiji politički stav o podeli i razgraničenju i on se o tome već izjašnjavao na mnogo mesta i prilika. To se može videti na internetu u njegovim gostovanjima, posebno u drugoj polovini 2017. godine, pred kraj njegovog života”, rekao je Miroslav Ivanović.

On je ocenio i da bi istina o ubistvu njegovog brata mogla da bude predmet političke trgovine Beograda, Prištine i međunarodne zajednice, kao i da kosovski pravosudni sistem
ima sposobnost da taj slučaj reši do kraja, ali da on “mora prvo da dođe do pravosuđa”.

On je rekao da ne misli da je to ubistvo izvedeno “smišljeno, profesionalno i sa političkom pozadinom” i da nema nikakve informacije o toku postupka i da se taj proces “odvija pre svega u javnosti”.


FONET/ Foto: Kurir