PODGORICA – Rešenjem je odbijen zahtev branilaca osumnjičenog Radulovića, koji je tražio ukidanje pritvora.

Sve ono o čemu se do sada samo spekulisalo potvrdile su rešenjem sudije Apelacionog suda.

Na spisku za odstrel kriminalne grupe Nikšićanina Ranka Radulovića bili su bivši službenici Agencije za nacionalnu bezbednost Duško Golubović i Zoran Lazović, ali i policijski službenik Duško Koprivica i njegov sin Strahinja.

Tim rešenjem, odbijen je zahtev branilaca osumnjičenog Radulovića, koji je tražio ukidanje pritvora.

“Postoje okolnosti koje ukazuju da bi ovi okrivljeni za slučaj da se nađu na slobodi ponovili krivično delo ili dovršili pokušano krivično delo.

Naime, činjenica je da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni R.R. bio podstrekač na izvršenje teškog ubistva na štetu dva lica od sledećih određenih lica kao mete i to: D.G., Z.L., D.K., njegovog sina S., te pripadnika tzv. “kavačkog klana“ D.J., R.M. i braće B.”, navodi se u obrazloženju Apelacionog suda.

Targetirani pripadnici kavačkog klana su Darko Janjić, Radovan Mujović i braća Banićević. Kao razlog da odbiju zahtev za ukidanjem pritvora, sudije dodaju da je Radulović više puta osuđivan.

“Između ostalog i zbog krivičnog dela ubistvo, te po oceni ovog suda, navedene okolnosti ukazuju da će okrivljeni R.R., ukoliko se nađe na slobodi dovršiti pokušano krivično delo na čije izvršenje je osnovano sumnjiv da je podstrekavao”, navodi se u obrazloženju.

Po oceni sudija Apelacionog suda osnovano je određivanje pritvora i članovima Radulovićeve kriminalne grupe kako zbog teških krivičnh dela koja im se stavljaju na teret tako i zbog činjenice da su neki od njih strani državljani ali i zbog saradnje sa škaljarskim klanom.

Radulovićevu grupu čine njegov sin Željko, Nikola Mandić, Luka Radulović, Darko Vicković, Nenad Lubura, Radoš Petrušić, Radoje Preradović, Miladin Dedović, Stefan Radulović, ali i Kotoranin Igor Vukotić i albanski državljanin Erogen Brajović, koji su u bekstvu.

Na spisku osumnjičenih su i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović. Kriminalnu grupu raskirinkao je Dejan Vujović, koji je najprije bio svedok – saradnik u ovom predmetu a nedavno mu je, zbog opasnosti da bi mogao biti likvidiran, promenjen indentitet.

On je istražiteljima do detalja ispričao kako je funkcionisala Radulovićeva grupa.

Otkrio je da je za ubistvo dvojice bivših pripadnika ANB-a bilo plaćeno po 500.000 eura, ali i koliko su koštale glave drugih policijskih službenika i članova njihovih porodica.

Zahvaljući njemu, istražitelji su saznali sve o sastancima koje je Radulović imao sa članovima “škaljarskog” klana.


indeksonline.rs/vijesti.me