NOVI PAZAR – Novopazarci su za predstojeću sezonu licencirali 23 fudbalera, i svaki od njih je rođen u Novom Pazaru!

Ako ste pomislili da je to nova politika uprave bivšeg superligaša – prevarili ste se!

Fudbalski klub iz Novog Pazara je dugo godina u lošem finansijskom stanju, račun kluba je već neko vreme u blokadi zbog neisplaćenih dugovanja prema bivšim igračima i trenerima, pa zbog toga novopazarci imaju zabranu registracije novih igrača.

Ovakvo stanje u klubu sa obala reke Raške je samo epilog dugogodišnjih finansijskih problema, kao i lošeg rukovođenja. Sunovrat novopazarskog fudbala krenuo je još prošle sezone kada su posle šest godina igranja u Superligi Srbije ispali u niži rang.
Jedna prvoligaška sezona je već iza njih, a druga počinje u nedelju,utakmicom protiv Teleoptika. Za upućene u fudbalske prilike u Novom Pazaru, reklo bi se na neki baš čudan način.

Ni najstariji ljubitelji fudbala ne pamte da je nekada na Gradski stadion istrčalo svih jedanaest igrača rođenih u Novom Pazaru.

Ali u nedelju, ne jedanaest nego svih osamnaest su novopazarci!
Svaki od 23 regitrovana igrača je rođen u Novom Pazaru, od toga su dvadesetdvojica prošli fudbalsku školu Novog Pazara, a jedini “strani” đak je napadač Jovan Mihajlović koji je prošao fudbalsku školu čačanskog Borca ali se nakon omladinaca vratio u rodni Novi Pazar i zadužio plavi dres.
Plave će u novoj sezoni predvoditi iskusni Kenan Ragipović (rođen 1982. godine) i Ifran Vusljanin ( rođen 1986. godine).

Zanimljivo je da je Ragipović stariji čak 19 godina od najmlađih prvotimaca plavih, Bogdana Rmuša i Farisa Ajdinovića koji su rođeni 2001. godine. U sastavu plavih se nalazi deset dečaka koji još uvek imaju pravo nastupa za omladince,kao i petorica dojučerašnjih omladinaca, rođenih 1999. godine.
Za Novi Pazar će u ovoj sezoni igrati domaći igrači, a sa klupe će ih voditi trener “stranac” Vladica Petrović. Popularni “Struja” je došao u Novi Pazar na samom kraju prošle sezone, i opravdao očekivanja. Sadašnje rukovodstvo kluba na čelu sa predsednikom Tarikom Imamovićem, dalo mu je potpunu podršku da predvodi plave i u novoj sezoni.

U stručnom štabu Vladice Petrovića su takođe svi novopazarci. Dr Faruk Pašović, lekar tima, fizioterapeut Jasmin Džogović, trener golmana Suad Cuke Prtinac a prvi pomoćnik, popularnog “Struje”, je mladi trener Ivan Jovanović.

Ivan Jovanović je već 13 godina trener u mlađim kategorija FK “Novi Pazar”. U poslednjih 6 sezona selektirao je ili predvodio skoro svaku selekciju kadeta i omladinaca. S obzirom na činjenicu da upravo on najbolje poznaje kvalitete svakog od ovih mladih igrača, potez uprave da baš on bude desna ruka trenera Petrovića je potpuno logičan.

– Zbog finansijske situacije u klubu, kompletne pripreme smo odradili u Novom Pazaru. Protekle su u neizvesnosti i iščekivanju UPPR-a, jer smo imali nekoliko igrača koje smo planirali da registrujemo u slučaju da nam Savez to dozvoli ali tu mogućnost nismo dobili pa nam se sada sve svodi na naše domaće igrače.

– Morali smo da modifikujemo način priprema zbog novog sistema takmičenja, i zato su pripreme su trajale nekih 6-7 nedelja. Od ove godine umesto 15 za polusezonu igramo 23 utakmice! Nadam se da smo se mi spremili adekvatan način!

Očekivanja FK “Novi Pazar” u predstojećoj sezoni?

– Naš glavni cilj je da ostanemo u Prvoj ligi Srbije, i da kroz opstanak u ligi afirmišemo ove naše mlade igrače koje trenutno imamo u timu – rekao je Jovanović,koji u mlađim kategorija nije trenirao jedino Ragipovića i Vusljanina!

U nedelju od 17:30 na gradskom stadionu u Novom Pazaru, novopazarski fudbaleri dočekuju ekipu Teleoptika.

– Očekujemo jednu kvalitetnu, borbenu utakmicu. Dolazi nam jedna odlična i školovana ekipa Teleoptika za koju svi znamo da je filijala Partizana.
– Nadam se da će u tom dvoboju Partizanovih i Pazarovim beba, mi izaći ko pobednici – zaključio je Ivan Jovanović.


Izvor: Vesti Online