NOVI PAZAR – Sekretar Organizacionog odbora 45. Sandžačkih igara Fahrudin Mavrić rekao je danas da je sve spremno za održavanje te sportske manifestacije, čiji će domaćin biti Novi Pazar od 30. avgusta do 2. septembra.

“Igre mogu da počnu već sutra. Ovo je povratak tradiciji, a Sandžačke igre nisu pandan drugim manifestacijama. Omladina je zdravija ako je igara više. Novi Pazar i region zaslužuju ovakve igre. Biće to promocija kvalitetnog sporta, s obzirom na četiri naša elitna ligaša. Svi će imati priliku da vide gde se trenutno nalazi pazarski sport”, rekao je Mavrić.

Svečano otvaranje zakazano je za 15.30 na Atletskom stadionu, a takmičenja će se odvijati i u dvorani Pendik, Hali sportova, salama Osnovne škole Meša Selimović, Srednje medicinske i Ekonomsko-trgovinske škole.

Gradski bazen ugostiće plivače, a koristiće se i tereni Sportsko-rekreativnog centra, odnosno staza za planinski biciklizam na Pazarištu.

“Prijavljeno je više od 500 sportista. Najviše ih stiže iz Sjenice, Tutina i Rožaja, ali imaćemo i goste iz Beograda, Kragujevca, Kraljeva, Nove Varoši, Berana i drugih gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Očekujemo kvalitetna takmičenja”, naveo je direktor Ustanove Sandžačke igre Raid Mekić.

Prethodne, 44. Sandžačke igre održane su pre 11 godina u Tutinu, a organizacioni komitet obnovljene manifestacije treći put je zasedao u Svečanoj sali Kulturnog centra u Novom Pazaru.

“Znamo da svi očekuju kvalitetna takmičenja, potrudićemo se da tako i bude. Ovo je istorijska godina za novopazarski sport, mnogi naši sportisti će biti među učesnicima. Sandžačkim igrama želimo dobrodošlicu i neka traju sa svim svojim vrednostima”, kazao je direktor pazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Predsednica Skupštine Novog Pazara Ifeta Radončić izrazila je zadovoljstvo zbog obnavljanja Sandžačkih igara.

“Zadovoljstvo je još veće jer je Novi Pazar domaćin. Spremni smo da preuzmemo sve obaveze, da prikažemo u najboljem svetlu grad, sportiste i naše gostoprimstvo. Hoćemo da u svet pošaljemo najlepšu sliku”, rekla je Radončić.


Beta