BEOGRAD – Ministarstvo privrede objavilo je danas tender za prodaju imovine Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) po početnoj ceni od 104,5 miliona evra.

Rok za dostavljanje ponuda je 10. septembar.

Na prodaju je 16.785 hektara zemljišta na Paliluli, u Surčinu i Zrenjaninu, kao i stoka, objekti, oprema, rezervni delovi.

Pravo učešča na tenderu imaju pravna lica koja se kao pretežnom delatnošću bave poljoprivredom ili/i trgovinom poljoprivrednih proizvoda.

Drugi uslov tendera je da ponudu dostavi pravno lice koje je u prethodnoj godini samostalno ili na konsolidovanom nivou ostvarilo prihod od 400 miliona evra.

Takodje, kao učesnik tendera može biti i konzorcijum, koji ima najmanje 51 odsto učešća i da ispunjava kvalifikacione uslove.
PKB ima oko 1.700 radnika kojima su, kako tvde u sindikatu tog preduzeća, obećane otpremnine od 450 evra po godini staža.

Nedavno je PKB oglasio prodaju nepokretnosti i gradjevinskog zemljišta u Kovilovu ukupne površine 3,6 hektara po početnoj minimalnoj ceni od 1,5 miliona evra.

Na prodaju su ponudjene i dve parcele gradskog gradjevinskog zemljišta u Borči od 1,8 hektara i 1,2 hektara, po početnoj minimalnoj ceni od 939.113 evra, odnosno 284.000 evra.


Beta