Jedanaest osoba koje su uhapšene pre mesec sa 20 tona hašiša, na brodu koji je iz Maroka krenuo za Libiju, uskoro će odgovarati pred pravosudnim italijanskim vlastima za šverc droge. Istraga protiv njih je u toku i uskoro će biti podignuta optužnica.

Pregledom broda „Venus“, koji je iz Maroka krenuo za Libiju, italijanska policija je u skrivenim prostorijama – štekovima pronašla ukupno 20 tona hašiša vrednog 65.000.000 eura. Hašiš je, 13 različitih sorti, bio upakovan u 650 džakova od jute.

Svih 11 članova posade je uhapšeno.

Radi se o crnogorskim državljanima i osobama koje su bliske organizovanoj kriminalnoj grupi poznatoj kao škaljarski klan.

Uhapšeni su Marko Borozan, Vladimir Živković, Uglješa Kovačević, Srđan Matijević, Stanko Tomičić, Ljubomir Bakočević, Milan Kovačević, Dragoljub Mrgudović, Vladimir Lipovina, Božidar Barović i Velimir Ratković.

Do ove velike akcije došlo je na inicijativu crnogorske policije, koja je sve informacije prosledila američkoj agenciji DEA i kolegama iz Italije. Akcija je potom realizovana sa kolegama iz DEA i policijskim službenicima Italije.

Droga je pronađena na brodu u italijanskim vodama koji je prethodno krenuo na putovanje iz luke Zelenika, a, navodna namera, kako se sumnja, organizovane kriminalne grupe bila je “ispitivanje podmorja“.

Akcija je izvedena zahvaljujući podatku do kojeg je došla crnogorska policija, u međunarodnoj akciji kojom je koordinirala američka agencija za borbu protiv droge.


indeksonline.rs/Antenam.net