NOVI SAD – Ja sam već šest meseci mrtav čovek, kaže Novosađanin Ðorđe Milošević (79), koji je mrtvim “proglašen” 19. januara ove godine.

On sam, kako kaže, za to je saznao kad je otišao u policiju da registruje automobil.

“Matični broj se nije slagao u policiji kad sam hteo da registrujem auto”, priča Milošević upitan kako je sve to počelo.

Kada je, naime, 26. jula angažovao agenciju za egistraciju da u njegovo ime obavi taj posao, saznao je da agencija to ne može da uradi, jer su im u policiji rekli da je Milošević – pokojnik.

U matičkoj službi, priča Milošević, a u razgovoru sa zaposlenima, saznaje da je greškom upisan u knjigu umrlih na osnovu potvrde o smrti Kliničkog centra Vojvodine.

“Tako sam ja od januatra zvanično mrtav, a tek sam u julu to saznao”, priča vidno uzmenimer Milošević.

Ne može, dodaje, ni kod lekara, ne može lekove da podigne, pod stresom je zbog svega toga, narušeno mu je zdravlje.

Kaže i da je podigao izvod iz matične knjige umrlih i da su u izvodu kompletno njegovi podaci.

Klinički centar Vojvodine u saopštenju objašnjava da je u januaru 2018. godine kod njih hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena – Ðorđe Miloševic, ali da nije imao dokumenta na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njegov identitet.

Podatke koje je pacijent dao Klinički centar je smatrao validnim i takve je uneo u dokumentaciju pacijenta, navodi se u saopštenju.

U međuvremenu su, kažu, preduzeli sve mere da ispitaju zaposlene o ovom slučaju, sproveli su stručni nadzor, a Miloševića pozvali da dođe na razgovor kako bi mu se lično izvinili.

Milošević za Tanjug kaže da sada, pored zdravstvenih problema doživljava i “neprijatnosti” tako što ga sugrađani u šali oslovljavaju kao pokojnika.

“Svi su u čudu, krste se”, primećuje, te dodaje da je ipak sve predao u ruke advokata, jer je izgubio strpljenje, a i zdravlje mu je narušeno.