JAGODINA – Dragan Marković Palma upriličio je prijem za roditelje sa više dece, stare, bolesne, nezaposlene, kojima je uručena i jednokratna novčana pomoć.

On je prijem upriličio zajedno sa gradonačelnikom Jagodine Ratkom Stevanovićem i saradnicima. Roditelji sa više dece iz budžeta su dobili po 3.000 dinara po detetu, a bolesni za lekove, stari i nezaposleni po 2.000 dinara i preporuku da se jave radi zaposlenja u neku od fabrika u Jagodini.

“Reč je o tradicionalnom prijemu za građane, koga organizujemo 14. godinu, pred početak školske godine i pomažemo poorodice sa više dece da đacima nabave što je potrebno”, objasnio je Marković novinraima.

On je dodao da je danas “za pomoć došlo oko 2.100 građana” i istakao da postoji kriterijum Gradskog centra za socijalni rad po kome se dele ove pare, “a i sami znamo lično gotovo 95 odsto građana”.

“Znamo i koje fabrike u Jagodini primaju radnike i upućujemo nezaposlene da se tamo jave,”dodao je Marković i precizirao da su to fabrike italijanskih kompanija: “Aunde”, “Turi”, “Konfesione” i domaća fabrika “Jela”.

Marković je do kraja godine najavio još dva prijema građana, istakavši da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji organizuje ovakve prijeme, i najavio potpisivanje ugovora sa kineskim partnerom o izgradnji jedne fabrike, u oblasti poljoprivrede. Ispred zgrade do ulaza formiran je red dugačak oko stotinu metara od 5 sati ujutru.


B92