BEOGRAD – Fudbaleri Partizana večeras u Beogradu dočekuju turski Bešiktaš u prvom duelu za plasman u Ligu Evrope.

Samo cetiri godine su prošle od poslednjeg susreta dva tima, Bešiktaš je takođe u Ligi Evrope dva puta slavio 4:0 i 2:1, ali sada beogradski crno-beli traže revanš i mesto u grupnoj fazi drugog po redu evropskog takmičenja.

Partizan je od dolaska novog trenera Zorana Mirkovića znatno podigao formu, igra sve bolje, a i bez većih problema eliminisao je danski Nordsjeland, za razliku od kluba iz Istanbula koji je u poslednjem minutu prošao LASK iz Linca i to zbog pravila gola u gostima.

Mirković je uveren da posle prve utakmice ništa neće biti rešeno.

“Igramo protiv velikog protivnika, ekipe koja je sastavljena od svetskih i evropskih šampiona, vodi ih jedan od najboljih trenera Senol Guneš. Sigurno neće biti lako, mi se naravno ne odričemo ovog takmicenja i želimo da nastavimo borbu. Biće teško, međutim mi ne odustajemo. Znamo kako da odgovorimo, imamo dve utakmice, ne završava se ništa sa prvom”, rekao je Mirković.

Povratnik među crno-bele Milan Smiljanić istakao je da je protiv iskusne i kvalitetne ekipe ako što je Bešiktaš najvažnije odigrati pametno.

“Ako budemo mislili da smo bolji onda nemamo šanse. Imaju puno velikih zvezda, igraju napadački fudbal, treba da iskoristimo šanse koje nam se ukažu. Oni su favoriti, dosta informacija imamo o njima i verujem u prolaz”, rekao je Smiljanić.

Gosti su u Beograd došli bez odličnog napadačkog trija Rajan Babel – Džermejn Lens – Alvaro Negredo, prva dvojica zbog povreda, a Španac zbog suspenzije.

“Partizan i Crvena zvezda su dva najpoznatija kluba u Srbiji. Postoji dobro sportsko i fudbalsko vaspitanje u Srbiji, imate i dobre trenere. Biće ovo težak meč, naš rival, isto kao i mi, u poslednje vreme ima krizne periode, ali svakako da želimo da odigramo dobro”, rekao je Guneš.

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida dodaje je da očekuje pobedu, baš kao i prilikom prethodnog gostovanja u Beogradu sa kijevskim Dinamom prošle godine posle velikog preokreta od 0:2 do 3:2.

“Prošli put, sa Dinamom iz Kijeva, bilo je malo čudno jer nije bilo navijača, ali na kraju ta utakmica mi je ostala u lepom sećanju zbog pobede i nadam se da će tako biti i ovaj put. Poslednji sam pridružio ekipi, nakon SP imao sam malo duže odmora i normalno da mi je teže u početku, ali sigurno da ću biti sve bolji, kao i cela ekipa”, rekao je Vida.

Prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope Partizan – Bešiktaš igra se večeras na stadionu u Humskoj od 20.30.