NOVI PAZAR – Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je Asmira R. (28) na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana zbog pretnji upućenih predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i narodnom poslaniku Vojislavu Šešelju, saznaje radio Sto plus.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva Jovan Milanović rekao je da je Asmir R. zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti osuđen na kaznu zatvora od osam meseci koja se neće izvršiti ukoliko u roku od godinu dana ne izvrši neko krivično delo.
“Osnovno tužilaštvo je uložilo žalbu na tu presudu jer smatramo da je optuženi trebalo da bude osuđen na efektivnu, a ne uslovnu kaznu zatvora”, kazao je Milanović.

Asmir R. se tereti da je pre dva meseca pozvao policiju u Beogradu i zapretio da će ubiti Vučića, Stefanovića i Šešelja.
Beogradska policija je o svemu obavestila kolege u Novom Pazaru koji su ga nakon par sati uhapsile u porodičnoj kući u naselju Hadžet, a pretresom objekta tada nisu pronašli nikakvo oružje.

Asmir R. je negirao da je pretio ubistvom Vučiću, Stefanoviću i Šešelju, braneći se da je tokom poziva izrazio nezadovoljstvo odnosom državnog vrha prema Novom Pazaru i žiteljima ovog grada.