U optužnici kotorskog tužilastva navodi se da je optužena Emina Adrović, 18 . jula, 45 minuta nakon ponoći u Bečićima, upravljala automobilom “audi”, krećući se brzinom od 60 kilometara na sat, na deonici gde je ograničenje 50 kilometara na sat

Kotorsko osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Emine Adrović (23), zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 18. jula u Bečićima poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, dok je njegova verenica Snežana Rudinac teško povređena.

O valjanosti optužnice raspravaljaće se 28. avgusta. Tužilaštvo je predložilo da se pregleda šest video snimaka sa nadzornih kamera.

U optužnici kotorskog tužilastva navodi se da je optužena Emina Adrović, 18 . jula, 45 minuta nakon ponoći u Bečićima, upravljala automobilom “audi”, krećući se brzinom od 60 kilometara na sat, na deonici gdje je ograničenje 50 kilometara na sat.

Iako je bila svesna da može počiniti krivično delo, olako je držala da do toga neće doći ili da će to moći sprečiti, piše pored ostalog u optužnici.

Nailazeći na raskrsnicu i pešački prelaz na kom su bili Vukomanović i Rudinac, optužena nije prikočila već je prednjim delom automobila udarila u njih.

Vukomanović je zadobio smrtonosne povrede od kojih je ubrzo preminuo dok je Rudinac teško povređena i do danas je u komi.

Optužena je uhapšena dva sata nakon nesreće, a njen advokat Zdravko Begović podseća kako se branila pred tužiocem.

“Da je vozila relativno malom brzinom, negde u granicama dozvoljenog negde oko 50 km na sat. Da je u trenutku dolaska na lice mesta njena saobraćajna traka bila slobodna i da je krenula tom saobraćajnom trakom, da bi se u jednom trenutku iznenanada neočekivano gotovo neverovatno dvoje pešaka vratilo trčećim korakom nazad i ona nije imala drugog izbora, došlo je do fizičkog kontakta”, rekao je Begović.

Nakon podizanja optužnice Emini Adrovic je produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva. Begović će nastojati da se njegova branjenica u daljem postupku brani sa slobode.

“Ili žalbom na rešenje o određivanju pritvora ili predlogom za određivanje jemstva, ali ne bih sad o tome da pričam”, kazao je Begović

Šta se tačno dogodilo u noći 18. jula, Sud bi trebalo da utvrditi na osnovu iskaza kako optužene Adrović tako i oštećene Rudinac ali i veštaka koji su predloženi optužnicom.


indeksonline.rs/Vijesti.me/ Foto: Facebook