BEOGRAD – Preminuo je radnik na koga se obrušio stari potporni zid na gradilištu u centru Beograda, potvrdjeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

Zid se jutros srušio na gradilištu izmedju Sarajevske ulice i Ulice Kneza Miloša na mestu gde se nekada nalazila ambasada SAD.

Na lice mesta ubrzo posle nesreće su došle ekipe Hitne pomoći, vatrogasci i pripadnici sektora za vanredne situacije.

Na mesto nesreće došao je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je kako N1 prenosi rekao da je Beograd veliko gradilište, ali da su ljudski životi važniji od toga, te da se mora saznati ko je napravio grešku.

“Daćemo sve od sebe da bismo saznali ko je napravio grešku i kako se ovakve stvari više ne bi dogadjale”, rekao je Radojičić.

Na mestu bivše američke ambasade u centru Beograda, investitori iz Izraela grade luksuzni stambeni kompleks.

Parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme “Yoši Avrahami” i “Almogim holdings”, a rušenje je počelo sredinom prošle godine.

Predstavnik te kompanije u Beogradu je KMR Development koja je saopštila da zajedno sa nadležnim organima radi na utvrdjivanju okolnosti koje su dovele do te nesreće.

Ta kompanija je izrazila najdublje žaljenje zbog nesrećnog dogadjaja i izjavila saučešće porodici stradalog radnika.

“Bićemo na raspolaganju porodici za sve ono što im je u ovom trenutku neophodno, a javnost ćemo obavestiti o detaljima čim nadležni organi utvrde tačne činjenice”, navodi se u saopštenju te kompanije.

(Beta)