BANJALUKA – Ispred Okružnog tužilaštva u Banjaluci održan je jednočasovni protest na kojem su Davor Dragičević, otac mladića Davida Dragičevića ubijenog u martu ove godine, i nekoliko desetina gradjana od tužilaca tražili odgovor na pitanje – ko je ubio Davida i koga tužioci štite.”Ko je ubio Davida Dragičevića? Koga štitite?”, odjekivalo je skoro sat vremena ispred zgrade Okružnog tužilaštva.

Davor Dragičević pozvao je glavnog okružnog tužioca Želimira Lepira i Dalibora Vreću, tužioca koji radi na predmetu ubistva Davida Dragičevića, da izadju medju gradjane i javno kažu da nemaju ništa sa ubistvom njegovog sina.

“Potpišite da nemate ništa sa organizovanim ubistvom Davida Dragičevića. Odgovorite ko je ubio Davida. Koga štitite?”, rekao je Dragičević.

On je optužio Lepira i Vreću, kao i glavnog republičkog tužioca Mahmuta Švraku da kriju nalogodavce i ubice njegovog sina.

“Rade za zločince i ubice, od 18. marta su uništili sve dokaze, zataškavaju sve od početka”, kazao je Davor Dragičević, ponovivši da su njegovog sina ubili pripadnici MUP-a RS.

On je dalje poručio ministru policije RS Draganu Lukaču i načeniku Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS Darku Iliću da imaju “malo vremena do 5. oktobra”.

On je naglasio da ako se do 5. oktobra ne saopšti istina o ubistvu njegovog sina, izbora 7. oktobra neće biti.

Kazao je da će 5. oktobra izaći na Trg Krajine i saopštiti imena ubica, ali i nalogodavaca ubistva svog sina.

“Od 5. oktobra moja kuća će biti na Davidovom trgu”, istakao je Davor Dragičević.

Dodao je da je istina surova, ali da će “pravda biti još surovija”.

“Pravda će biti kad Davor Dragičević spusti ruku. Koga štitite, ko vam je važnije od od vas samih da ga štitite. Jeste li roditelji, mislite li na svoju decu, svoja pokoljenja. Promenićemo sve do oktobra. Živite na našim jaslama. Nisu nam smetale vaše vile, jahte, pare, ali decu nam ne možete ubijati”, istakao je Davor Dragičević.

Okupljanje je trajalo jedan sat, do kraja radnog vremena u Tužilaštvu.

Nakon što je postalo jasno da tužioci Lepir i Vrećo neće izaći pred okupljene gradjane, Davor Dragičević je kazao da su oni već ranije pobegli iz zgrade i najavio novo okupljanje pred Tužilaštvom sledeće sedmice.

Od 26. marta svako veče se gradjani okupljaju na banjalučkom Trgu Krajine, tražeći istinu o smrti 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića koji je nestao 18. marta.

Njegovo telo je nadjeno 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas, kod tvrdjave Kastel u centru grada.

Policija RS prvo je smrt proglasila zadesnom, ali je Tužilaštvo kasnije pokrenulo istragu o ubistvu Davida Dragičevića.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS 23. marta u periodu izmedju 22 i 23 časa, i posle toga njegovo telo bacili u kanalizaciju Crkvena.

On je rekao da je mladić pre toga otet, mučen i silovan.


Beta/ Foto: cazin.net