NOVI PAZAR – Letnji vašar pod okriljem Sportsko sajamske ustanove Pendik a u partnerstvu sa Gradom, premašuje sva očekivanja.

Osim Pazaraca, ovogodišnji vašar privukao je veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva. Brojni autobusi iz cele zemlje pravi su pokazatelj vraćanja sjaja trgovine, tradicionalne pazarske delatnosti.

Vašar je obišao i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, kako bi se sreo sa izlagačima, ali i sa kupcima.

“Letnji vašar, zajedno sa zimskim je tradicionalan. Lokalna samouprava zajedno sa ustanovom Pendik organizuje vašara da bi naši proizvođači imali priliku da plasiraju robu. Takođe, velika je prednost kako za nađe sugrađane, tako i za građane iz drugih gradova da povoljno pazare. Septembar pred nama je mesec sa puno obaveza, pa je vašar dobra prilika da se uštedi za kućni budžet. Iz godine u godinu, vašar je sve bolji. Ove godine imamo rekordan broj posetilaca, rekordan broj broj izlagača, a vašar je jedan od najpoznatijih u Srbiji”, rekao je gradonačelnik.

Posetioci imaju jedinstvenu priliku da po najpovoljnijim cenama na jednom mestu pazare raznovrsnu robu. Ponuda je zaista raznovrsna, te se u dvorani “Pendik” može kupiti sve, od školskog pribora, neophodnog đacima uoči početka nastavne godine, preko odeće i obuće do posuđa i svega ostalog što je neophodno jednom domu. Poslednji dan ovogodišnjeg vašara je utorak, 28. avgust, a posetioci će imati priliku da pazare do 22h.

Prva organizovana prodaja ove vrste upriličena je pre nekoliko godina i upravo je zbog dobrog odziva kupaca odlučeno da se sajam organizuje dva puta svake godine, u letnjem i prednovogodišnjem periodu.