BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde i Salcburga odigrali su večeras u Beogradu nerešeno 0:0, u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona.

Utakmica na stadionu “Rajko Mitić” odigrana je bez prisustva domaće publike zbog kazne Evropske fudbalske unije, ali je na zapadnoj tribini bilo tačno devetoro navijača Salcburga.

Zvezdine navijače kazna Uefe ipak nije sprečila da pruže podršku svojim fudbalerima. Oni su na pomoćnim terenima iznad južne tribine na video-bimu gledali utakmicu i navijali, a pesme su mogle da se čuju na terenu.

Utakmica nije bila preterano sadržajna. U prvih 20 minuta, crveno-beli su imali kontrolu, da bi Slacburg sredinom prvog dela uspostavio ravnotežu i golmanu Milanu Borjanu uglavno pretili šutevima iz daljine.

Zvezda je u drugom poluvremenu ponovo imala inicijativu u uvodnim minutima, dok Salcburg nije uspevao da pripreti.

Najbolju priliku Zvezda je imala u 70. minutu posle kornera sa leve strane kada je Miloš Degenek bio najviši u skoku, ali je golman Cican Stanković intervenisao na gol-liniji.

U poslednjih petnaestak minuta bitka se vodila na sredini terena, a ekipa Vladana Milojevića je u 90. minutu ponovo posle kornera imala dobru priliku. Ovaj put Veljko Simić je šutirao sa 16 metara, ali se još jednom istakao Stanković.

Revanš utakmica igra se naredne srede u Austriji.


Beta/ Foto: Tanjug