NOVI PAZAR – World music fest “Zeman”, festival koji njeguje muziku nastalu mešanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom počinje sutra, 9. avgusta u Gradskom parku Novog Pazara.

Prve noći festivala nastupiće sastav Sevdah duende iz Sarajeva. Publika će imati priliku da uživa u magičnim zvucima fuzije tradicionalne bosanke sevdalinke i flamenka.

Druge noći festivala bit će održana takmičarska veče na kojoj će nastupiti osam najboljih izvođača odabranih konkursom uz pratnju revijalnog orkestra festivala. Najbolji takmičari će dobiti vredne novčane nagrade (prvo mesto 500, drugo 300 i treće 150 eura) kao i profesionalni audio/videosnimak nastupa.

Treće noći festival će ugostiti mladog, talentovanog Jusufa Brkića, afirmisanog interpretatora sevdalinke uz pratnju na sazu, te trio “Rahat” iz Beograda, koji njeguje tradicionalnu osmansku muziku.

U sklopu festivala biće održane i dve muzičke radionice na kojima se ostvaruje saradnja između mladih talenata i već afirmisanih umetnika i stručnjaka iz oblasti muzike. Učesnici radionica će imati priliku da steknu nove veštine koje će im dalje pomoći u profesionalnom radu.

Festival Zeman zasniva svoj koncept na promociji istrajnog autorskog rada, originalnog izraza i snažnog izvođačkog potencijala.