BEOGRAD – Lazar Stevanović (69), koji je pola života proveo na robiji zbog seksualnog zlostavljanja, pronanađen je mrtav u krevetu.

Kako „Blic“ saznaje, on je dugo vremena lečen od teške bolesti i sve ukazuje na to da je reč o prirodnoj smrti. Ipak, konačnu reč daće nalazi obdukcije.

– Stevanović je iz Zabele prevezen u Beograd. Zatečen je mrtav u krevetu, a prema prvim informacijama, nije imao povreda po telu. Istraga o ovom slučaju je u toku – kaže izvor iz istrage.

Stevanović je bio u požarevačkoj Zabeli na izdržavanju zatvorske kazne zbog pokušaja zlostavljanja maloletnice, a telo je prevezeno na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Prema njegovim rečima, Stevanović je više puta hapšen i osuđivan je zbog sedam silovanja, a na meti monstruma bile su žene, devojke, ali i maloletnice.

– On je u februaru 2016. izašao iz zatvora, u kojem je proveo 10 godina zbog silovanja. Živeo je kao beskućnik jer ga je sin izbacio iz kuće u strahu za svoje dve maloletne ćerke. Samo sedam meseci kasnije, Stevanović je ponovo završio iza rešetaka. On je tad u centru Valjeva pokušao da siluje učenicu valjevske gimnazije rodom iz Mionice koja je tad imala 16 godina – priča sagovornik.

Stevanović, koji je svojevremeno radio kao kondukter, policiji i pravosuđu poznat je i po nasilničkom ponašanju i sitnim krađama. Koliko je bio beskrupulozan, govori i to što je jednom prilikom nakon izlaska iz pritvora na putu do kuće napastvovao ženu, pa je odmah vraćen iza rešetaka.