Darko Mladić, sin bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, očekuje da će njegov otac sledeće godine iz Haga biti pušten na slobodu.

Zahtev za njegovo lečenje u Srbiji odbijen je u junu, a Darko je za Informer govorio o zdravstvenom stanju Ratka i njegovim, navodno, novim problemima.

“U suštini zdravstveno stanje Ratka je nepromenjeno. Ništa bolje, ali na svu sreću ništa gore. Ima iste probleme, odumiranje ćelija u mozgu usled višestrujnih moždanih udara. Kako nam je Ratko rekao u telefonskom razgovoru pre desetak dana, snimali su mu glavu. Tražili smo snimke i medicinski izvještaj da bi videli kakvo je sada stanje. Uz to ima i visok krvni pritisak, na žalost lekari u Hagu smatraju da je to bezazleno. Iako naši lekari upozoravaju da mogu izazvati ozbiljne probleme. Utvrđeno je da ima početak demencije”, kazao je Darko Mladić.

Podsetimo, Mladić je osuđen na doživotnu robiju zbog genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine.