BEOGRAD – Sindikat Sloga ocenio je danas da Predlog radne verzije o koeficijentima plata zaposlenih u državnoj upravi, po kojoj bi prema Fiskalnom savetu, predsedniku Srbije, premijerki i ministrima zarade bile čak tri puta veće, dokazuje da sadašnja vlast ima potpuno odsustvo moralne i bilo kakve druge odgovornosti i svesti o socijalnom i ekonomskom stanju nacije.

“Ovaj sramni predlog koji treba da se po nalogu MMF-a usvoji do septembra pokazuje da aktuelna vlast svoje gradjane sve više doživljava kao podanike, a ne kao na narod u čijoj je službi i čiji bi servis trebali da budu”, ocenjuju iz Sloge.

U saopštenju “Sloge” se navodi da je realnost da je Srbija siromašna, a ne kako narod ubedjuju analitičara bliski vlasti u ekononmskom blagostanju.

“Predlog radne verzije o koeficijentima plata zaposlenih u državnoj upravi je još jedan pokušaj ‘presipanje šupljeg u prazno’, koji mi u sindikatu ‘Sloga’ vidimo i ocenjemo kao bezobrazno iritirajućim, te ga odbacujemo sa prezirom”, piše u saopštenju.


Beta