Slučaj mladića koji je zapalio svoj automobil koji nije prošao tehnički pregled izazvao je brojne komentare na društvenim mrežama.

Đorđe Milanović je rekao da su taj automobil kupili on i njegova devojka, kao i da mu je rečeno da vozilo popravi pa da ponovo doveze kako bi mogao da ga registruje.

Ipak, kako se “preračunao“ da će ga to koštati više i od cene samog automobila, odlučio je da ga zapali.

“Gledaj kako gori, gledaj kako prolaze mladi u Srbiji, gledaj kako gori… Doktori uče nemački bre, pa zašta uče nemački bre… Gledaj kako gori… Kaže idu mladi, pa normalno da idu, vi nas bre terate…“, naveo je Đorđe.

On je istakao i da su on i njegova devojka došli da žive na selu, kao i da su bez motornog vozila praktično odsečeni od sveta, ali kako nije mogao da registruje svoj automobil star 22 godine, odlučio je da ga uništi.

“Ja sam, na primer, završio Muzičku akademiju, sviram violu, violinu i klavir… Posla ima samo za određene ljude koji imaju tatu, mamu i slične vezice… Preživljavamo kako se snađemo, ja čuvam piliće, čuvam koze, pravim mleko, pravim hranu da bih jeo zdravu hranu i da prođem što jeftinije… To je život jednog profesora muzike… Moja devojka, inače doktor medicine, uči devojka nemački, da ide u Nemačku tamo da njima služi… Kod nas su babe i dede ostale tamo i njihovi sinovi i ćerke… Tako će i da nam se vrati“, naveo je Đorđe.

Urednica portala prokupljenadlanu.rs Biljana Roganović napisala je da su se na društvenim mrežama povele rasprave o Đorđevom potezu, a u kojima su učestvovali i oni koji su se već zahvalili Srbiji i otišli da “služe“ negde daleko.

“Bilmez, dao bih ja njemu… Ko zna koji je fakultet završio, neradnik jedan… Šta on hoće, ne uključuje mozak, pali svoj auto… Ovi “fakultetski teatralci okrivljuju državu da bi bili poznati…“, samo su neki od komentara.

Roganovićeva je objasila da se uključila u raspravu istakavši da su svi komentari promašili suštinu i da su bili usmereni ka tome da se “nagrdi mladić, školovan na državnom fakultetu koji je bez posla i nema para da kupi bolji automobil jer nigde ne radi“.

“Lako je vama dragi gastarbajteri da iz drvenih stolica neke garsonjere na zapadu kometarišete pokušaje mladih ljudi da kažu šta misle. Lako vam je da ih osuđujete i da vas nije briga šta je suština priče, jer vi ste na vreme pobegli da živite svoje života van Srbije. I sada pljujete po onome ko ostankom pokušava da se izbori za svoje parče sunca rodne zemlje. A iza tog vašeg “udobnog leškarenja!“ u drvenoj stolici zapada stoji svašta i najviše kukavičluk. Jer da ste bili iole hrabri, ne biste otišli. I da ste se kupali u mleku, ostali bi… I da vam svaki naredni dan nije bio enigma u kojoj treba mudro isplanirati kako ga normalno proživeti i vas bi grejalo sunce svoga neba…“, navela je Roganovićeva.

Epilog Milanovićevog performansa je privođenje u policijsku stanicu. Za Kurir je rekao da se branio ćutanjem, kao i da mu je rečeno da nema elemenata krivičnog dela posle čega je pušten.

IZVOR: B92, KURIR, PROKUPLJENADLANU.RS, INDEKSONLINE.RS