Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je u Sremskoj Kamenici prijem 1.000 novih pripadnika tog ministarstva, pre svega u policiji.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova sprema prijem za 1.000 novih pripadnika Ministarstva, pre svega u redovima policije, koji će zameniti kolege koji su otišle u penziju ili su prešli u druge organizacione jedinice”, rekao je Stefanović u razgovoru sa polaznicima 17. i 18. klase budućih policajaca.

On je rekao da je Centar za osnovnu policijsku obuku “kamen temeljac” razvoja MUP-a u kojem mladi policajci dobijaju ozbiljna policijska znanja koja će primeniti u praksi.

“Želimo da policija bude savremen mehanizam koji pruža uslugu građanima i garantuje bezbednost. Naš zadatak je da Srbija bude sigurna, a obuka policijskih službenika, treninzi i sticanje novih veština nezaobilazan su proces u tome”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, MUP stalno radi na razvoju, unapređenju kadrova, ali i sprovođenju obuka i treninga za policijske službenike, koji će im omogućiti sticanje novih znanja.

“Kroz karijerni razvoj svaki policajac ima jednaku priliku da bude i među starešinama i da pokaže građanima Srbije kako se voli zemlja i kako se čuva njena sigurnost i bezbednost”, istakao je Stefanović.