BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija na autoputu zaustavila više od 400 hrvatskih navijača, a detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila pronadjena je veća količina drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manju količinu narkotika.”U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije”, rekao je Stefanović.

Kako je dodao, zbog divljanja na benzinskoj stanici sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog ; prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana.

Ministar je upozorio sve one koji se kreću Srbijom, i državljane Srbije i goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije.

“Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava gradjane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano”, ; poručio je Stefanović.

Beta