VAŠINGTON – Bivša savetnica američkog predsednika Donalda Trampa, Omarosa Manigo Njumen, tvrdi da je videla Trampa kako jede papir nakon sastanka sa advokatom Majklom Koenom.

Ona u svojoj novoj knjizi tvrdi da je Tramp pojeo jedan od poverljivih dokumenata, prenosi “Njuzvik”.

“Videla sam ga da je stavio papir u usta. S obzirom na to da je Tramp bakteriofob, bila sam šokirana kada sam videla da žvaće i guta papir. Mora da je u pitanju bilo nešto veoma, veoma poverljivo”, navodi Manigoova u svojoj knjizi “Van kontrole” (engl. “Unhinged”), koja će biti dostupna u prodaji 14. avgusta.

Pored toga, ona u svojoj novoj knjizi tvrdi da postoje snimci na kojima se američki predsednik Donald Tramp izražava rasistički, kao i da se na brojnim događajima bez svoje supruge ponašao kao “pušten sa lanca”.

Kako navodi AP, ovo je samo deo optužbi američkog predsednika koje će se pojaviti u novoj knjizi.

“Nisam želela da verujem. Odbacivala sam tuđe priče o njemu(Trampu) zato što ga nisu poznavali kao ja. Ja sam morala da sopstvenim očima posvedočim rasizmu i kada sam to čula, mnogo puta, više nisam mogla da demantujem”, piše bivša Trampova savetnica u svojoj knjizi.

Ona, bez dokaza, tvrdi da postoje snimci predsednika Trampa kako u više navrata izgovara reč “crnčuga” tokom snimanja rijaliti programa “Šegrt” (engl. “The Apprentice”), navodi AP.

Takođe iznela tvrdnje da je predsednik pokušao da “kupi njenu tišinu” time što joj je ponudio poziciju u izbornom štabu 2020. godine sa platom od 15.000 dolara mesečno.

Ona, međutim, navodi da je morala da potpiše sporazum o ćutanju, što nije želela da potpiše.

Manigoova tvrdi i da je nakon što je odbila poziciju dobila niz pretećih pisama u kojima je upozoravaju da o Trampu mora da ćuti.