ROŽAJE – Rožajska policija i službenici Grupe za antiterorističke preglede sprečili su planiranu likvidaciju u Rožajama, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali iz policije, improvizovana eksplozivna naprava velike razorne moći, koja je bila zakačena ispod vozila A.H. deaktivirana je na licu mesta od strane službenika Grupe za antiterorističke preglede. Eksplozivna naprava je bila postavljena radi aktiviranja daljinskim putem.

“Službenici OB Rožaje su danas, 03.08.2018. godine, oko 10,45 časova, obavešteni da se ispod vozila „Audi Q7“, koje koristi A.H, a koje se nalazilo u dvorištu njegove porodične kuće u Rožajama, nalazi sumnjivi predmet za koji se pretpostavlja da je eksplozivna naprava. Na lice mesta su odmah upućeni službenici OB Rožaje radi obezbeđivanja lica mesta do dolaska Grupe za antiterorističke preglede Sektora za obezbeđenje ličnosti i objekata. O događaju je odmah obavešten i državni tužilac u ODT u Rožajama. Na licu mesta je izvršen uviđaj, kojom prilikom je ustanovljeno da se radi o improvizovanoj eksplozivnoj napravi velike razorne moći, koja je sadržala veliku količinu TNT-a. Ova eksplozivna naprava je bila povezana sa elektronskom pločom na kojoj se nalazila SIM kartica, kao i detonatorska kapisla koja služi za aktiviranje eksplozivne naprave na daljinu”, stoji u saopštenju policije.
Svi izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi veštačenja.

“Biće preduzete i druge policijsko – tužilačke mere i radnje radi identifikovanja lica koje je počinilo krivična dela izazovanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kako je tužilac i kvalifikovao ovaj događaj”, zaključuju iz policije.

Foto: UPRAVA POLICIJE CG /indeksonline.rs-vijesti.me