BIJELO POLJE – U bjelopoljskom Višem tužilaštvu sinoć je završeno saslušanje 32-godišnjeg Elvisa Ćatovića koji se sumnjiči da je pre dve noći u selu Potkrajci ubio državljanina Srbije 47-godišnjeg Željka Pavkova iz Srbobrana, a teško ranio godinu mlađeg Ljubomira Lazića iz Zemuna.

Prvi rezultati istrage pokazali su da su srpski državljani ilegalno ušli u Crnu Goru s namerom da ubiju Ćatovića koji je sinoć prema našim informacijama, tokom saslušanja tvrdio da je u trenutku dok je zaključavao svoj automobil omamljen te da je nejasno vidio siluete možda i više od dve osobe.

On je istakao da je u samoodbrani pucao nasumice, te da mu osobe na koje je ispalio hice nisu poznate od ranije.

U razmeni vatre i Lazić je zadobio povredu ramena, zbog čega se nalazi na bolničkom lečenju. Iz Uprave policije saopšteno je da on nije životno ugrožen.

Sa druge strane, Ćatović je pogođen u predelu nadlaktice, ali je nakon ukazane medicinske pomoći uhapšen zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja.

„Prilikom vršenja uviđaja nađen je veliki broj tragova: čaure, municija kao i dva pištolja kalibra 7,65 mm, od čega jedan sa prigušivačem. Svi tragovi su izuzeti s lica mesta i poslati su na veštačenje Forenzičkom centru u Danilovgradu. Telo pokojnog Pavkova poslato je na obdukciju, dok je Lazić zadobio teške telesne povrede i nalazi se na lečenju u Kliničkom centru u Podgorici, izjavio je za “Vijesti” viši državni tužilac Hasan Lukač.

Prema informacijama “Vijesti” Pavkov je bio nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), takozvanih crvenih beretki. Kao pripadnik te jedinice nagrađivan je i odlikovan spomen značkom. Odlikovan je i priznanjem za zasluge, a u toj jedinici bio je član izviđačkog odreda.

Prema nezvaničnim informacijama u Srbiji je osuđivan zbog pokušaja ubistva, a Srpske vlasti poslednju deceniju nemaju informacije o njegovom kretanju.

Izvor blizak istrazi “Vijestima” je ispričao da su Pavkov i Lazić najverovatnije imali logističku podršku među Bjelopoljcima, i da ispituju njihovo kretanje i kontakte u tom gradu.

Policija sumnja da je Ćatović praćen do kuće

U policiji sumnjaju da su Pavkov i Lazić pratili Ćatovića, s obzirom da živi u jednosmjernoj ulici van Bijelog Polja do koje je teško doći za nekog ko ne poznaje grad.

Ćatović je, saznaju “Vijesti”, radio kao građevinski radnik na gradilištima u Njemačkoj, odakle je proteran nakon što je naneo teške telesne povrede jednom radniku.


indeksonline.rs/Vijesti