SUTOMORE – Službenici barske policije uhapsili su sugrađanina V.P. (19), zbog osnovane sumnje da je, bez povoda, teško povredio dvojicu mladića iz Srbije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, V.P. je osumnjičen za krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje

Dežurna služba Centra bezbednosti (CB) Bar obaveštena je danas da je u prostorije Hitne medicinske pomoći (HPM), u pratnji drugova, u nesvesnom stanju doveden N.S. (19) iz Rume, i da je povređen prilikom pada u alkoholisanom stanju.

„Zbog težine zadobijenih povreda, on je upućen u Opštu bolnicu u Baru, a nakon toga na dalju hospitalizaciju u Klinički centar Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su službenici barske policije odmah izašli na lice mesta i, na osnovu prikupljenih dokaza i obaveštenja od građana, došli do saznanja da je reč o prikrivanju krivičnog dela od oštećenih.

Iz policije su kazali da je G.S. (19) iz Rume, poznanik oštećenog N.S, takođe povređen, da je zadobio frakture vilice i da mu je ukazana lekarska pomoć u barskoj bolnici.

„Brzom akcijom službenika CB Bar slobode je lišen V.P. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično delo. Tom prilikom su identifikovana još dva lica koja su bila u društvu osumnjičenog, Đ.S. (20) i J.M. (20) iz Bara, koji neće biti obuhvaćeni krivičnom prijavom“, kaže se u saopštenju.

Kako se sumnja, V.P je jutros oko pet sati, u Sutomoru, bez povoda i ničim izazvan fizički nasrnuo na G.S. i udario ga pesnicom u glavu, nanoseći mu teške telesne povrede u vidu frakture donje vilice.

„On je nakon toga, sumnja se, fizički nasrnuo na N.S kojem je zadao udarac na isti način u predjelu glave. Oštećeni N.S. je tom prilikom od posledice udarca pao i udario glavom o betonsku podlogu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su osumnjičenog u daljem izvršenju dela sprečili Đ.S. i J.M, koji su bili sa njim u društvu.

„Oštećena lica ovaj događaj nisu prijavila policiji, već su se uputila na iznajmljeni smještaj gdje su boravila, da bi nakon nekoliko sati primetili da je N.S. zapao u stanje kome, kada su ga odveli u HMP na ukazivanje lekarske pomoći“, kazali su iz policije.

O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se V.P. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu.


indeksonline.rs/Antenam