Šef IO SNS Darko Glišić rekao je za Alo da je ponašanje potpredsednice vlade, ministarke i funkcionerke SNS Zorane Mihajlović “prelilo čašu“.

On je istakao da “ako ona i neki drugi smatraju da tema treba da im bude Vjerica Radeta, onda neka se pridruže Šolaku i Đilasu koji na taj način određuju teme, pa neka jasno stanu uz njih i bave se time”.

Podsetimo, Mihajlovićeva je izjavila da su svi osudili postupak Radete i da su se čudili kako neko može da urušava ”naše vrednosti”.

“Mnogo reči, ali vrlo malo dela, konkretnih dela, i nema smene Radete s mesta potpredsednice parlamenta. Volela bih da grešim, ali čini mi se da od te smene neće biti ništa”, rekla je Mihajlovićeva.

Na to je reagovao Glišić, u izjavi za provladin tabloid.

“Oni koje je opila funkcija i koji su se od iste te funkcije obogatili i počeli lepo da žive daju danas sebi za pravo da sa raznoraznih sredozemnih mora i ekskluzivnih destinacija komentarišu nešto što se njima lično nije svidelo. I Zorana Mihajlović i neki drugi treba da se zahvale Aleksandru Vučiću, pre svega za sve što su uradili u svojim karijerama i mestima i pozicijama koje su dobili, jer su ih dobili isključivo zahvaljujući njemu. Smatram da je njen komentar vrlo neprimeren, ali danas ljudi u Srbiji daju sebi za pravo da budu bolji teniseri od Novaka Đokovića, bolji košarkaši od Lebrona Džejmsa i bolji političari od Aleksandra Vučića. Vučić je jasno osudio izjavu Vjerice Radete, zatvorio time sve ono što je bila tema u vezi sa Vjericom Radetom i mislim da ovo što je Zorana uradila jeste uvreda za SNS, jer član SNS ne treba da se ponaša na taj način i svakako ćemo na sednicama organa stranke da debelo prodiskutujemo o tome”, izjavio je Glišić.

IZVOR: B92, ALO