BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na Savetu za nacionalnu bezdednost doneto više mera i odluka koje se odnose na Vladu Srbije, pripadnike Vojske Srbije i drugih snaga bezbednosti kako bi se pojačala borbenost i gotovost i Srbija bila spremna na sve izazove.

On je novinarima u Beogradu posle sasatanka sa srpskim patrijarhom Irinejom rekao da Srbija treba da bude dovoljno sposobna da kao ;vojno neutralna zemlja može da obezbedi mir našoj deci i budućnosti.

“Sve ćemo dati da sačuvamo mir i stabilnost, gotovo po svaku ceni, ali nikada više nećemo dozvoliti nove Oluje. Svi znaju da ne govorim nešto što bi predstavljalo prazne priče i što ne bismo činili. Moj odgovor svima koji misle da napadaju i vrše pogrom nad srpskim narodom jeste da novih Oluja neće biti i srpska država ih neće dozvoliti”, istakao je Vučić.

On je odbacio navode da su Priština i Beograd u dogovoru želeli da izazovu incidente i kazao da su proteklih deset dana različite svetske službe uplitale u politički i medijski život i dovele do toga da moramo da odgovaramo na tračeve, a ne o tome da Priština nije sprovela jedinu obavezu – formiranje Zajednice srpskih opština.

Beta