ALPBAH – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Alpbahu da svi oni političari u zemlji koji misle da će doneti bolja rešenja za Srbiju tako što će je ostaviti bez napretka u evropskim pregovorima, treba da znaju da će tako izgubiti sve, da će Srbi na Kosovu ostati bez ičega a Srbija bez dobre pespektive kakvu ima danas.

“Svi ti koji misle da će doneti bolja rešenja Srbiji tako što će Srbiju da ostave bez napretka u evropskim pregovorima – niko neće reći odmah ćete biti izolovani, ali polako ali sigurno će investitori prestati da dolaze i imaćemo manji rast u budućnosti ukoliko ne budemo rešavali svoje probleme.Ti ljudi moraju da preuzmu odgovornost na sebe”, poručio je Vučić u razgovoru sa srpskim novinarima.

“Ako ćete da kažete Srbima: ”Ne damo ništa”, onda prvo recite Srbima da neće da dobiju ništa u budućnosti i da ono što danas mogu da dobiju – da će u budućnosti da izgube. Ja sam to rekao svim crkvenim velikodostojnicima i svima drugima”, dodao je on.

Vučić kaže da je godinama radio na ovome, borio se za to da nešto više od onoga što smo imali, rekao bih i čak značjno više, možemo da budemo u prilici da dobijemo.

“Vi kažete – nećemo, to nije dovoljno, dobićemo mnogo više. Ja kažem izgubićete sve. Izgubićete takvim ponašanjem sve. Govorim o političarima, sad više nije pitanje stava crkve. Nemojte da se vadite na crkvu, nego recite. A ja vam kažem izgubićete sve. I Srbi neće dobiti ništa na Kosovu”, upozorava on.

Dodaje da će Srbija da izgubi godine i godine, još mnogo mladih generacija, njihovu budućnost, budućnost svoje dece.

“Ali ako tako bude, nema problema, ja ću prihvatiti volju naroda.Možda će mi lično biti i lakše, a to što je to loše za budućnost naše zemlje – onda neka ti drugi objašnjavaju kada se budu suočili sa činjenicama za dve- tri godine, zašto su se tako ponašali i zašto im je vlast i lični novac u njihovim džepovima bio ispred istine i zašto im je licemerje bilo glavna vodilja u političkom delovanju, a ne dobrobit sopstvenog naroda”, ističe on.

On će se, kak kaže, boriti za interese našeg naroda.

“Ne želim da Srbi na KiM ostanu bez ičega”, zaključio je Vučić..

“Ukoliko, kako su ih do juče vodili i kako bi i sutra da ih vode, ne samo da ćemo tu da ostanemo bez ičega nego Srbija neće imati onako dobru i izvanrednu perspektivu kakvu ima danas”, zaključio je Vučić.