U Novom Pazaru se uporedo sređuju i centralne ulice i ulice na periferiji. U strogom centru grada danas je asfaltirana ulica iz Stare lučne zgrade.

NOVI PAZAR – Radnici Preduzeća za puteve “Novi Pazar- put” angažovani su zahvaljujući sredstvima koje je obezbedio Grad Novi Pazar, a ovo nije jedina lokacija na kojoj se intenzivno radi.

“Ova ulica je važna jer je u centru Novog Pazara. Ona povezuje više ulica, tu su Toplana i parking, ali i više stambenih zgrada i lokala. Moralo se čekati na završetak nekih drugih radova koji su ovde obavljani, a radilo se i na toplovodu”, objasnio je pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Nihat Hasanović.

On je objasnio da se danas radi na šest lokacija, a da je ova ulica samo jedna od njih.

“Novi Pazara je jedno od najvećih gradilišta u zemlji. Već se radi na više projekata, a za deset smo potpisali ugovor pre nekoliko dana sa Ministarstvom privrede, pa ćemo zajedno sa njima finansirati te radove vredne 59 miliona dinara”, kazao je Hasanović.

Rukovodilac radne jedinice gradnja novopazarskog Preduzeća za puteve Adem Tutić kaže da se radnici trude da na vreme završe sve dogovorene poslove.

“Ovde je ugrađeno preko 200 tona asflata. Angažovano je više radnika jer je zahtevna ulica, kao i kamioni, dva finišera, tri valjka… “ , objasnio je on.