Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je “skandalozno” što potpredsednica Skupštine Srbije Vjerica Radeta još nije smenjena sa svog položaja.

Čanak je, kako prenosi Beta, skandaloznim ocenio i to što lideru radikala Vojislavu Šešelju nije oduzet poslanički mandat, iako je osuđen za ratne zločine.

Čanak je u saopštenju za javnost podsetio da je grupa od 60 republičkih poslanika podnela inicijativu za smenu Vjerice Radete, ali do rasprave još nije došlo, iako je krajem jula na vest o smrti Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja Majke Srebrenice, na najvulgarniji način uvredila sve žrtve genocida u Srebrenici.

On je dodao da je Skupština Srbije ćutala i po pitanju oduzimanja mandata Vojislavu Šešelju zbog presude za ratne zločine.

“Većina u skupštini ćuti i prelazi preko skandaloznih izjava potpredsednice Radete i Šešelja. Ugled Skupštine je ovakvim ponašanjem većine narušen i ne doprinosi pozitivnoj slici o našoj zemlji u svetu. Ne očekujemo da se Šešelj, Radeta i radikali promene. Oni su od 1990. godine skloni politici mržnje, ali se nadamo da još ima razuma kod većine poslanika”, naveo je Čanak.