Derbi večeri pripao je Čelsiju, posle preokreta u drugom poluvremenu, za plasman u četvrto kolo Liga kupa Engleske, Liverpul – Čelsi 1:2

U 58. minutu Mane je posle presinga osvojio loptu na levoj strani terena, prosledio je za Keitu koji odlično šutira, Kabaljero odbija do Danijela Staridža, a ovaj volej udarcem šalje loptu u mrežu – 1:0.

Čelsiju je dugo trebalo da uzvrati, delovalo je da nemaju rešenja, ali onda su u 79. minutu iznudili slobodan udarac na desnoj strani. Posle odličnog centaršuta, prvo je Barkli pokušao, Minjole odbio loptu, ali samo do Emersona koji iz neposredne blizine pogađa mrežu – 1:1.

Četiri minuta kasnije nova prilika na drugoj strani, Staridž je pokušao sa distance, ali prečka je spasila ”Plavce”.

I onda, šok na drugoj strani! Nepun minut kasnije fenomenalan solo prodor Edena Azara po desnoj strani, a onda snažan i precizan udarac u suprotni ugao za potpuni preokret – 1:2!

Za to vreme, Arsenal je na svom terenu odmerio snage sa Brentfordom. Dani Velbek je bio u glavnoj ulozi, svojim golovima u 5. i 37. minutu je doneo dva gola prednosti ”Tobdžijama” posle prvog poluvremena, a nadu gostima vratio je Džadž u 58. minutu za 2:1.

Ona je trajala sve do trećeg minuta nadoknade vremena, kada je Lakazet stavio tačku na ovaj meč – 3:1.

Rezultati:

Arsenal – Brentford 3:1
Liverpul – Čelsi 1:2
Notingem Forest – Stouk 3:2
Vest Hem – Maklsfild 7:0
Totenhem – Votford 2:2, nakon penala slavio Totenhem


Foto:chelseanews24