NOVI PAZAR – Vatrogasno-spasilačka jedinica Novi Pazar je primila dojavu o požaru u 9:35, a na požar izašla u 9:36 – izjavio je za RTV Novi Pazar Darko Belić iz vatrogasne jedinice Novi Pazar.

On takođe navodi da su još dva vozila na lice mesta stigla u naredna dva minuta, odnosno u 9:37.

“Ukupno, na današnjoj intervenciji, bilo je angažovano 11 vozila, sa ukupno 24 vatrogasca-spasioca. Oni su odreagovali onako kako i treba da se odreaguje, a to je pravovremeno, sa svom tehnikom kojom raspolažemo” – dodao je Belić.

Na pitanje novinara RTV Novi Pazar, da li je vatrogasna jedinica posedovala vazdušni jastuk za spašavanje, Belić dodaje:

“Prilikom stizanja na lice mesta, požar je bio u jako razbuktaloj fazi, kako mi to kažemo, znači, požar je izbio na 4. sprat i pretio da zapali krovnu konstrukciju, a to se može videti iz priloženih snimaka. Sva tehnika koju mi imamo je ispravna i ona je upotrebljena danas, tako da mogu da kažem da su spasioci pravovremeno reagovali i stručno upotrebili tu opremu koju oni poseduju” – odgovara Belić na pitanje novinara RTVNP.

Da li stoje tvrdnje građana da mlaz nije bio adekvatan? – nastavlja sa pitanjima novinar RTV Novi Pazar.

“Ne, mlaz je bio adekvatan. Ono što mogu da potvrdim je da vatrogasno-spasilačka jedinica Novi Pazar nema hidrauličnu platformu” – odgovara Belić.

Zameniik komandira Vatrogasne jedinice Policijske uprave u Novom Pazaru pojašnjava da Vatrogasna jedinica Novi Pazar, nije pod ingerencijom Grada Novog Pazara.

“Mi pripadamo Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije” – dodao je on.

Na kraju intervjua Belić je izjavio saučešće porodicama nastradilih u požarau.