NOVI PAZAR – Relja Petrović, zamenik osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru poginuo je u stravičnom sudaru koji se u utorak oko 19 sati dogodio na magistrali Novi Pazar – Sjenica, blizu sela Štavalj, kada je “folksvagen pasat” kojim je upravljao naleteo na kamion koji je prevozio kamen.

Petrović je povredama podlegao na licu mesta, a lekari hitne pomoći koji su brzo stigli na mesto udesa mogli su samo da konstatuju smrt tužioca. Petrović je poslednjih desetak godina radio kao zamenik osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru, a utorak popodne, kao i obično, vraćao se sa posla, iz Novog Pazara, svojoj kući i porodici u Sjenicu, gde je i živeo.

Posle udesa, na licu mesta ostala je stravična slika, “pasat” kojim je upravljao Petrović završio je u kanalu, potpuno smrskanog prednjeg dela vozila, a kamion sa kojim se putničko vozilo sudarilo zaustavio se na gornjoj strani puta.

Prema našim izvorima iz istrage, još nije poznato šta je dovelo do ove nesreće, a naložena je i obdukcija tela stradalog tužioca. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru juče je, povodom smrti tužioca Petrovića održana komemoracija na kojoj su se od tužioca oprostili njegovi kolege, saradnici, građani Novog Pazara.

“Autoritet, znanje i pravosudno postupanje, učitelj mlađim kolegama, saradnik i prijatelj, bez mane, sa svim vrlinama, bez gorčine na licu uz optimizam i snagom sve nas je držao u bezbrižnoj ljubavi i poštovanju. Dragi Relja, poslednji trenutak života posvetio si spisima koje si ostavio na stolu da čekaju konačni zaključak. Ostaju stotine tvojih optužbi, žalbi, rešenja, da budu pravi putokaz budućim generacijama”, rekao je opraštajući se od Petrovića, njegov kolega, tužilac Nermin Koškovac.

Petrović je iza sebe ostavio suprugu, sina i dve ćerke.


Kurir