NOVI PAZAR – Zbog požara u stambenoj zgradi „Bor“ u kome je život izgubilo dvoje, a teže i lakše povređeno 8 Novopazaraca, na vanrednoj sednici Gradskog veća grada Novog Pazara, nedelja 30. Septembar i ponedeljak 1. Oktobar tekuće godine proglašeni su za dane žalosti. Gradsko veće donelo je odluku da pomogne porodicama čiji su stanovi oštećeni u požaru. Odlukom Gradskog veća biće izvršena hitna provera ispravnosti hidranata i tehnička opremljenost u svim zgradama u Novom Pazaru.

„Velika je tragedija za grad, za sve nas. Naši su sugrađani izgubili živote u požaru. Grad je odredio delegaciju koja će u što kraćem roku posetiti Ministarstvo unutrašnjih poslova u čijoj je nadležnosti vatrogasno spasilačka jedinica u Novom Pazaru, koja po zakonu treba da oprema, obučava i deluje u slučaju požara, što nije u nadležnosti lokalne samouprave.
Kao i mnogo puta do sada, tražimo od nadležnih da se vatrogasna jedinica opremi i ojača svoje kapacitete u opremi i ljudstvu, jer kroz primere vidimo da sa postojećim kapacitetima, zastarelom opremom i nedovoljnim brojem ljudi u jedinici, nije moguće da odgovori na zadatke i nesreće ovakvog obima. Sigurno je, da je jedinica bila bolje opremljena, do tragedije ne bi došlo.

Doneli smo odluku da svim stanarima zgrade „Bor“ čiji su stanovi oštećeni u požaru, pomognemo tako što će grad snositi troškove adaptacije i sanacije štete nastale tokom nemilog događaja, kazao je gradonačelnik Biševac.