PODGORICA – U Višem sudu saslušan je Jonuz Hadžibeti, optuženi za međunarodni šverc droge

Ulcinjanin Jonuz Hadžibeti tvrdio je juče da se u međunarodnoj grupi krijumčara droge našao samo zbog toga što mu je svedok saradnik Specijalnog državnog tužilaštva Namik Selmanović dužan novac.

Hadžibeti je juče iz Švedske deportovan u Crnou Goru.

U podgoričkom Višem sudu saslušan je oko 16 časova, nakon čega mu je predsednik tog suda Boris Savić odredio pritvor.

Hadžibetijev branilac, advokat Sava Kostić, “Vijestima” je rekao da je njegov branjenik pred sudijom izjavio da je sve vreme dok ga je Crna Gora potraživala legalno boravio u Švedskoj, u koju je ušao sa svojim dokumentima.

“Rekao je da je otišao pre hapšenja osumnjičenih iz te grupe, ali i da sa njima nema nikakve veze. Ispričao je i da je u Švedskoj saznao da je Namik prebacio svu krivicu na njega, ali i da zna da je to uradio kako bi se oslobodio duga koji ima prema njemu. Tražio je da se uz kauciju brani sa slobode, što je sudija odbio”, kazao je Kostić.

Hadžibeti, za kojim je bila raspisana međunarodna poternica, uhapšen je 12. marta u Stokholmu.

Hadžibeti je okrivljen zbog krijumčarenja narkotika. Pored njega, na spisku optuženih su Duško Martinović koji važi za člana grupe Pink Panter, novinar Jovo Martinović i još deset osoba.

Postupak protiv Hadžibetija razdvojen je, nakon što je njegov branilac više puta upozorio sud na nezakonitosti u tom postupku.


indeksonline.rs/Vijesti.me/ Foto: Savo Prelević