Ostatak tela majke je, po sopstvenim tvrdnjama, rasparčao, zatim zapalio i zakopao na različitim lokacijama u okolini kuće

Kao prizori iz horor filma za policijske istražitelje iz BiH bilo je otkopavanje na više lokacija delove raskomadanog tela 60-godišnje Nasihe Velić iz mesta Baštra kod Bosanske Krupe čije ubistvo je priznao njen sin Sabahudin, a još jeziviji bili su detalji koje su objavili mediji u BiH da se radi o kanibalu koji je jeo telo majke.

Kako je objavio sarajevski Dnevni Avaz, 33-godišnji Velić se odvezao vozilom u Sarajevo gde je prijavio da je sjekirom ubio svoju 60-godišnju majku Nasihu.

Policija ga je uhapsila sa velikim oprezom, a nakon što su ga odveli u policijsku stanicu on je, po pisanju Avaza, “hladno kazao da je majku zaklao i da je prepolovio njeno telo”.

Po navodima neimenovanog policijskog izvora, 33-godišnjak je opisivao detalje zločina koji ih je potresao.

Kako prenosi Hina, Sabahudin Velić je rekao da je desetak dana sekao i jeo delove tela žene.

Ostatak njenog tijela je, po sopstvenim tvrdnjama, raspačao, zatim zapalio i zakopao na različitim lokacijama u okolini kuće.

Kada su ga policajci pitali zašto je to uradio odgovorio je da je bio pod uticajem crne magije i da su mu nepoznate osobe naredile da to uradi.

Nakon saslušanja policija je Sabahudina Velića odvezla do kuće gde prvo nije mogao da otkrije na kojim lokacijama je zakopao telo majke.

Nekoliko bagera prekopavalo je okolinu kuće i širi lokalitet nakon čega su pronašli delove tela 60-godišnjakinje.

Dežurni tužilac u Unsko-sanskoj županiji naložio je psihijatrijsko veštačenje 33-godišnjaka i naložio druge mere kako bi se rasvijetlili detalji ubistva i kanibalizma.