BEOGRAD – Grupa odbornika SNS-a u Skupštini Beograda i gradskih funkcionera danas je u Novom Beogradu verbalno nasrnula na potpredsednika Narodne stranke Nikolu Jovanovića tokom akcije “Jedan potpis menja sve”, čiji je cilj prikupljanje potpisa gradjana protiv sporazuma koji bi samoproglašenom Kosovu omogućio članstvo u UN.

To je bila prilika da i njima bude objašnjeno zašto je potpisivanje sveobuhvatnog sporazuma izmedju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija akt kojim se nanosi trajna šteta Srbiji, saopštila je Narodna stranka.

Kako se navodi, naprednjački funkcioneri “koji su bili glasni u izricanju uvreda i lažnih optužbi”, naglo su ućutali kada ih je Jovanović pozvao da daju svoj potpis protiv članstva Prištine u UN i postavio im jednostavno pitanje: “Da li ste za nezavisnost takozvanog Kosova?”.

“Danas sam održao čas naprednjačkim odbornicima Vladimiru Orliću i Aleksandru Mirkoviću i članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću, kao što im redovno držim časove i u Skupštini Beograda”, rekao je Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe “Savez za Srbiju” u Skupštini Beograda.

Narodna stranka je pozvala aktiviste, odbornike, poslanike i ministre SNS-a da i ubuduće dolaze u što većem broju na njihove štandove na kojima se prikupljaju potpisi protiv članstva samoproglašenog Kosova u UN.

“Jedini uslov je da se pristojno ponašaju i sve će im biti objašnjeno”, navela je Narodna stranka.


Beta